Dette bruker de fleste nordmenn forbrukslånet på

Forbrukslån er det mest populære og også det mest fleksible lånet i Norge. Det kan være mange grunner til å velge denne løsningen, men det er noen områder som ofte går igjen.

Refinansiering

En vanlig grunn til å ta opp forbrukslån er at man har mye gjeld ulike steder. Det kan fort føre til at man mister oversikten når ulike fakturaer på forskjellige lån med ulike renter kommer på forskjellige datoer. Dessuten kan det lønne seg økonomisk i lengden å samle all gjeld på ett sted om rentene er bedre på det nye lånet. Tar du opp et nytt lån som dekker hele eller størsteparten av den totale summen du skylder andre steder, kan du gjøre om mange faste utgifter til én, og få en mer ryddig hverdag enn før.

Bil og båt

En annen populær ting vi ofte bruker dette lånet på er bil eller båt. Dette er dyre innkjøp man som oftest gjør sjeldent, og som det kan ta lang tid å spare opp til, for de fleste. Det finnes også egne lån for akkurat dette behovet med andre typer krav, nedbetalingsplaner og rentesatser som ikke nødvendigvis passer din situasjon like godt.

Møbler og oppussing

Vi nordmenn legger mye fokus, arbeid og stolthet i hjemmene våre. Spesielt når vi kommer til det punktet i livet hvor vi stifter egen familie, og velger et hjem hvor vi kanskje vil bli boende i flere tiår fremover. Derfor er det kanskje ikke så rart at vi også bruker litt ekstra midler på å gjøre hjemmet til vårt eget. Men møbler som er ment å vare kan ofte koste mye, og det å pusse opp et hus eller en leilighet blir alltid dyrere enn man har sett for seg. Så lenge du setter deg godt inn i hva det innebærer på forhånd kan et forbrukslån gjøre drømmehjemmet mulig.

Ferier

En annen ting vi nordmenn er veldig glade i er ferier. Spesielt ferier til varmere områder når vinteren setter inn. Men ferier kan koste mye, spesielt om man reiser med en hel familie. Fly, leiebil, bensin, hotell og billetter til ulike turistattraksjoner og aktiviteter koster mye alt i alt. I tillegg bruker vi som regel mer penger enn vanlig på restauranter og kafeer når vi først er ute og reiser. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at vi ofte tar opp lån for å få gjennomført reisen. Å betale

Shopping

Fra tid til annen kan det føles godt å gjør en storhandel. Vi kan sette av dagen til å kjøpe inn klær, smykker, elektronikk eller småting man trenger til hjemmet. Men for mange nordmenn går størsteparten av den månedlige inntekten rett ut igjen til faste utgifter som dagligvarer, bensin og regninger. Om kontoen alltid er bortimot tom når neste lønningsdag nærmer seg, har man aldri den ekstra summen tilgjengelig for å spandere litt ekstra på seg selv.

Generelt forbruk

Til slutt er det mange nordmenn som tar opp forbrukslån uten at det er ment for ett spesifikt formål. Kanskje man rett og slett har for lav inntekt, enten i en kortere periode eller over lengre tid, til at man får til å leve så behagelig som man ønsker. Låner du til formål som dette bør du være forsiktig med å ikke gjøre det til en vane over lengre tid, hvor du bruker penger du ikke har på mange unødvendige ting. Men så lenge du har god oversikt over økonomien din, og vet at du klarer å betale tilbake gjelden igjen, så kan dette være en god måte å få mer pusterom i hverdagen på.